GOALS 2019

Lieve lezers,

Welkom bij mijn allereerste persoonlijke blog op deze pagina, reden voor een feestje al zeg ik het zelf.

De kerstboom staat, Skyradio staat 24/7 aan en over twee weekjes mag ik eindelijk op wintersport. Dit betekent ook dat het jaar alweer bijna ten einde is en hoe sluit je een jaar nou beter af dan je goals voor het volgende jaar op een rijtje te zetten? Met vuurwerk en champagne natuurlijk, maar hey, dat #goals-lijstje hoort er ook bij.
Vorig jaar had ik maar één goal voor dit jaar en dat was een halve marathon lopen. Missie: mislukt. Zoals altijd met welke sport dan ook ben ik een halfjaar bloed-fanatiek geweest, maar toen werd het zomer, dus te heet. Voor 2019 heb ik meerdere goals in gedachte en dat is voordelig, want grotere kans dat er eentje gaat lukken!

Goal #1 – Nog meer freelance opdrachten!

Dit jaar was voor mij echt een ‘joe ik spring in het diepe en kom niet meer terug’-jaar. Weer gestopt met een opleiding en uiteindelijk besloten om het studentenleven achter me te laten en een eigen bedrijf te starten. Ik heb al een aantal superleuke opdrachten mogen doen en in 2019 hoop ik op veel nieuwe klanten en nog meer toffe opdrachten! Het allerliefst zou ik een stukje voor een tijdschrift willen schrijven zodat ik mijn werk ook echt letterlijk in handen kan hebben in plaats van op een computerscherm te zien. Hoe tof is dat?!

Goal #2 – Een baan

‘Maar huh, die heb je nu toch door middel van je eigen bedrijf?’ Yes, dat klopt zeker, maar hoe blij (en trots!) ik hier ook mee ben en hoe erg ik vaste kantoortijden ook haat, tóch wil ik een flink aantal uren in de week ergens in loondienst werken. Ten eerste omdat ik door meerdere mensen om me heen net iets lekkerder werk, wat ik nu al één dag in de week doe bij Hashtag Workmode en I love it! De tweede reden is eigenlijk heel simpel, als freelancer weet je nooit precies wat je financieel kan verwachten. Op het gebied van financiën heb ik liever zekerheid dan onzekerheid, dus dan biedt een baan in loondienst uitkomst. Gezien het feit dat ik twee weken terug een paniekaanval hierom heb gehad en een week lang heb platgelegen is dit toch wel een must voor me.

Goal #3 – Terug verhuizen naar het westen

Ja jongens, je kunt een meisje uit het westen wel naar het noorden halen, maar haar echte ‘thuis’ zal toch altijd het westen blijven. Ik ben het 100% met de uitspraak ‘home is wherever I’m with you’ eens, want zolang Tom iedere avond maar weer bij me thuiskomt ben ik altijd te tevreden, ik ben superblij met het appartementje hier in Groningen en ik heb hier onverwachts toch superveel leuke meiden leren kennen. Wat dat betreft zit ik hier helemaal goed, maar toch mis ik het om ergens in Noord-Holland of Zuid-Holland te wonen. De NS maakt me iedere keer weer helemaal gek; alsof de rit nog niet lang genoeg is, is er altijd wel wat aan de hand en daarnaast vind ik het gewoon fijner om dichterbij mijn ouders en mijn vriendinnen van daar te wonen. Er zitten wel nogal wat haken en ogen aan, dus we zullen zien hoe het dit jaar loopt. Spannend!

Goal #4 – Eigen tijdschrift

Dit is de meest lastige en probably onhaalbare goal van dit jaar, maar zeg nooit nooit! Ik wil hier ook nog niet teveel over kwijt, voordat andere mensen met het idee aan de haal gaan (you never know). Het heeft in ieder geval iets met vrouwelijke ondernemers te maken en het idee is naar mijn mening helemaal leuk. Nu nog de vormgeving, fotografie, het drukken, mensen die willen meewerken.. Krijg spontaan alweer stress als ik eraan denk, haha. Dit wordt in ieder geval een lange termijn project en als het komend jaar niet lukt, dan maar het jaar erop!

Dit waren ze even voor nu, ondertussen komen er vast nog meer bij, maar deze zijn het meest belangrijk voor me. Ik kijk in ieder geval terug op een druk, stressvol en leuk jaar en ben toch stiekem wel trots op wat ik bereikt heb. Ik kijk nu al uit naar 2019 en ik hoop dat al jullie goals en dromen ook uit mogen komen!

Liefs,

Gina